Vragen? Mail ons info@dwarsdrijver.com

Het brouwproces van Porter bieren begint met het malen van de granen, waaronder gerst, tarwe, haver en geroosterde mout. De mout wordt vervolgens gekookt met water om het zetmeel uit de granen te halen. Dit resulteert in een suikerachtige vloeistof, genaamd "wort".

Tijdens het kookproces worden er hop aan het wort toegevoegd voor bitterheid en aroma. Geroosterde mout geeft Porter bieren hun typische donkere kleur en bittere smaak.

Na het kookproces wordt de wort gekoeld en gefermenteerd met gist. Na de fermentatie wordt het bier geklaring gegeven en gebotteld. Sommige Porter bieren krijgen ook nog extra tijd om te rijpen in de fles, wat leidt tot verdere complexiteit en rondheid in de smaak.

Porter bieren zijn bekend om hun donkere kleur en bittere smaak. Ze hebben meestal een laag tot medium alcoholpercentage en kunnen ook variëren in smaak van zoet tot bitter, afhankelijk van het type Porter. Veel Porter bieren worden ook gebrouwen met extra ingrediënten, zoals chocolade, koffie, noten of fruit, die bijdragen aan de unieke smaak van het bier. Het was oorspronkelijk een populaire keuze voor arbeiders in de haven van Londen, die werden aangeduid als "porters".