Vragen? Mail ons info@dwarsdrijver.com

Het brouwproces van Weizenbieren begint met het malen van de granen, met een dominante hoeveelheid tarwe. Na het malen wordt het mengsel van tarwe en gerst gekookt met water om het zetmeel uit de granen te halen. Dit resulteert in een suikerachtige vloeistof, genaamd "wort".

Tijdens het kookproces worden er specerijen, zoals koriander en sinaasappelschil, aan het wort toegevoegd voor smaak en aroma. Weizenbier wordt gekenmerkt door het gebruik van een specifieke soort gist, die leidt tot de kenmerkende smaak van het bier.

Na het kookproces wordt de wort gekoeld en gefermenteerd met gist. Na de fermentatie wordt het bier geklaring gegeven en gebotteld.

Weizenbier is een licht, fruitig en fris bier met een heldere, gouden kleur. Het wordt gekenmerkt door zijn unieke smaak van koriander en bananen en een medium alcoholpercentage. Het is een populaire keuze voor de zomer en wordt vaak geserveerd in een brede, afgeplatte glazen, wat bijdraagt aan de presentatie en verfrissende aard van het bier. Wezenbier is een traditioneel Duits bierstijl.